Privacy Notice


ASTRO GS SHOP SDN BHD - PRIVACY NOTICE

The Personal Data Protection Act 2010 (“the Act”) was introduced by the Government of Malaysia to regulate the processing of personal data in respect of commercial transactions. The Act, which generally applies to all companies and firms that are established in Malaysia, requires us to inform you of your rights in respect of your personal data that is being processed (or that is to be collected and further processed by us) and to also notify you of, among others, the purposes for the data processing.  Astro GS Shop Sdn Bhd (1081077-X) (“AGSSB”, “we”, “us” or “our” and operating as “Go Shop”) is committed to the protection of your personal data. This Privacy Notice explains how AGSSB collects and processes your personal data in accordance with the Act.

 

(A)  CONSENT

(i)     Your personal data and other information that identifies you as an individual (such as name, postal address, e-mail address and telephone number) including sensitive personal data as defined in the Act (collectively, “Personal Data”) which you provide or have provided  to us, for the access, use or purchase of products and services  featured, listed or sold on our home shopping platforms [including without limitation, AGSSB’s  home shopping TV channel(s) on Astro, online on Go Shop’s website at www.goshop.com.my, m.goshop.com.my (mobile site/ mobile website) and/or any mobile applications/mobile interfaces applications/apps on social media (the said website(s) and said mobile application(s) may be collectively and/or individually referred to as the “Site”) and the services provided by AGSSB (collectively referred to as “Home Shopping Platform”)] including any additional information which you may subsequently provide, may be processed and used by AGSSB.

(ii)    In order to process and use your Personal Data, your consent is required. If you do not consent to the processing of your Personal Data, we may not be able to process your Personal Data for any of the Purposes defined herein and/or we will not be able to process your use of the Home Shopping Platform and/or approve your application to be a registered customer of AGSSB.  However, where you have provided your Personal Data to us, you shall be deemed to have consented to provide your Personal Data to us.

(iii)  Where a copy of this Privacy Notice is dispatched to you, if we do not hear from you within fourteen (14) days  from the date of dispatch of this Privacy Notice to you, we shall presume that you have approved and consented to the collection, handling and processing of your Personal Data in accordance with and in the manner as set out in this Privacy Notice, including for us to contact you for purposes of marketing our products and services. However, you may at any point choose to limit or withdraw your consent to our processing of your personal data at any time by contacting our call center whose contact details are as set out below.

(iv)  Without limiting the generality of the foregoing, should you make a purchase to be delivered to a third party recipient, you consent to us disclosing personal data that identifies you, to the said third party recipient (such as but not limited to your name). Further, you acknowledge and agree that delivery of your purchase could involve disclosure of certain personal data about you to bring about delivery of the same such as your name and contact details, which may be disclosed on the cover of the parcel, on an envelope or a delivery related document, as the case may be, which could be seen by third parties who view such parcel, envelope or said document.

(v)   Your consent that is given pursuant to this Privacy Notice is additional to and does not supersede any other consent that you had provided to AGSSB with regards to processing of your personal data.

 

(B)  NOTICE AND CHOICE

Your Personal Data may be used and processed by AGSSB for the following purposes (collectively “Purposes”):

a)     to administer, facilitate, assess and process your request for the use and/or purchase of our products and/or services featured or sold or listed on the Home Shopping Platform by AGSSB and/or our business partners (including without limitation our suppliers, vendors, sellers, merchants, collectively “Business Partners”) on the Home Shopping Platform;

b)     to register you as a customer of AGSSB and/or to deal with, process and/or administer the account that you may open with us to facilitate your transactions or activities on the Site or the Home Shopping Platform;

c)     to process, assess and/or register (where any registration is required) your use of AGSSB’s Home Shopping Platform;

d)     monitoring, processing and/or tracking your use of the Site in order to provide you with a seamless experience, facilitating or administering your use of the Site, and/or to assist us in improving your experience in using the Site;

e)     carrying out your instructions or responding to any enquiry given by (or purported to be given by) you or on your behalf;

f)      to communicate with you, including to respond to your inquiries and/or requests for the purposes of administering and/or managing your use of the Site or Home Shopping Platform, your account with us or any transactions made by you with us. You acknowledge and agree that such communication by us could be by way of the mailing of correspondence, documents or notices to you, which could involve disclosure of certain personal data about you to bring about delivery of the same as well as on the external cover of envelopes/mail packages;

g)     to provide services to you as our account holder, as our customer, or when requested by you;

h)     sharing or disclosing (at our discretion) your suggestions, comments, feedback or content (including audio, video etc.) (collectively “Feedback”) that you provide to the Site or Home Shopping Platform, with other users of the Site or Home Shopping Platform or with the public. This includes us disclosing your name together with your Feedback. Do not provide us with Feedback if you do not wish for such Feedback to be disclosed to the public. If you wish to give us your comments or feedback without it being disclosed to the public as aforesaid, please separately email our customer service officer at the email address found on the Site and head the subject of your email with the word “Confidential”; 

i)    to process your application, orders and payment transactions, administering, facilitating, processing and/or dealing in any transactions or activities carried out by you on or through the Home Shopping Platform including implementing transactions and the supply of products and/or services to you that you have requested or purchased from Go Shop and/or our Business Partners;

j)    to implement transactions and the supply of the products and/or services to you;

k)   to carry out internal investigations, compliance, audit or security purposes including, without limitation, crime detection, prevention and prosecution;

l)    to conduct market surveys and trend analysis and/or development activities (including but not limited to data analytics, surveys and / or profiling) to improve our services and facilities in order to enhance any continued interaction between yourself and us in relation to the Home Shopping Platform or Site, or to improve any of our products or services;

m)  to provide you with information on products and services of AGSSB, and/or Astro Malaysia Group and/or our Business Partners;

n)   to perform other legitimate business activities of AGSSB;

o)   to plan and implement any corporate transactions or proposals including without limitation, the purchase, sale, lease, merger or amalgamation or any other acquisition, disposal or financing of an organisation or a portion of an organisation or of any of the business or assets of an organisation;

p)   to implement and maintain our information technology systems, including to store and process Personal Data in computer databases and servers located within and outside Malaysia;

q)   to support and/or assist with the operation, administration, development or enhancement of AGSSB’s business, including that which may be contained in any terms and conditions applicable to the Home Shopping Platform;

r)    record-keeping purposes and producing statistics and research for internal and/or statutory reporting and/or record-keeping requirements, of AGSSB or of its affiliates/related corporations;

s)   where AGSSB considers that such use or disclosure of Personal Data is necessary to protect its interests, including to respond to any claims or legal process;

t)    for purposes of compliance with any applicable laws, regulations, court order or order of any regulatory body to which we are subject to comply;

u)   for such other purposes which support and/or assist with the operation, administration, development or enhancement of AGSSB’s business, including that which may be contained in any terms and conditions applicable the Home Shopping Platform;

v)   AGSSB, Astro Group Companies’ or related corporation’s reporting purposes including but not limited to reporting on AGSSB’s business performance; and

w)  if relevant, for other purposes which are incidental and/or associated with any of the above.

 

(C)  DISCLOSURE AND TRANSFER

(i)     Disclosure of Personal Data - We may disclose your Personal Data to any one or more of the following classes of third parties:

a)     our related corporations (including the Astro Malaysia Group) and Business Partners;

b)     our licensees, consultants, advisors, contractors and service providers;

c)     persons authorized by you;

d)     any actual or proposed assignee or transferee of the business of AGSSB; and

e)     any other person to whom such disclosure is required by law or regulatory requirement or pursuant to a court order,

notwithstanding that any such persons may be within or outside Malaysia, for (1) any of the above Purposes; or (2) any other purpose for which your Personal Data was to be disclosed at the time of its collection, or a purpose directly related to any such purpose.

(ii)    Provision of third party Personal Data - Should you provide AGSSB with Personal Data of individual(s) other than yourself, you represent and warrant to AGSSB and you hereby confirm that:

a)     prior to disclosing such Personal Data to us, you would have and had obtained consent from the individuals whose Personal Data are being disclosed to us, to:

(1)   permit you to disclose the individuals’ Personal Data to AGSSB for the Purposes; and

(2)   permit AGSSB to collect, use, disclose and/or process the individuals’ Personal Data for the Purposes, as set out in paragraphs (A) above;

b)     any Personal Data of individuals that you disclose to us is accurate; and

c)     you are validly acting on behalf of such individuals and that you have the authority of such individuals to provide their Personal Data to AGSSB and for AGSSB to collect, use, disclose and process such Personal Data for the Purposes.

(3)   Transfer of Personal Data - Your Personal Data may also be transferred to locations outside Malaysia and stored in any server located in Malaysia or outside Malaysia, for any of the Purposes as stated in this Privacy Notice.

 

(D)  SECURITY

We respect your privacy and take seriously the trust you place in us, and we follow strict guidelines for protecting the security of your Personal Data. We utilize appropriate policies and procedures to safeguard the Personal Data collected, to maintain data accuracy, to ensure appropriate use of the Personal Data and to prevent unauthorized access or disclosure of the same.

 

(E)  RETENTION

AGSSB maintains your Personal Data in our business records while you remain a customer or user of any of our products and/or services or a user of the Home Shopping Platform. We also maintain your Personal Data for a period of time after you are no longer a customer or user of any of our products and/or services or a user of the Home Shopping Platform if the Personal Data is necessary for any of the Purposes for which the Personal Data was collected and/or to fulfil legal requirements.

 

(F)   INTEGRITY

We will take reasonable efforts to ensure that your Personal Data is accurate and complete, if your Personal Data is likely to be used by AGSSB to make a decision that affects you, or disclosed to another organization. However, this means that you must also update us of any changes in your Personal Data that you had initially provided us with. We will not be responsible for relying on inaccurate or incomplete Personal Data arising from you not updating us of any changes in your Personal Data that you had initially provided us with.

 

(G)  ACCESS, CORRECTIONS, INQUIRIES, COMPLAINTS

(i)     As accorded by the Act, you have the right to request access and correction to the Personal Data which we hold about you. In general and subject to certain exemptions, you are entitled to request access to your Personal Data, including for copies of the same, for which we may impose upon you the payment of a prescribed fee.

(ii)    You may at any time hereafter make inquiries, complaints and request for access to, or correction of, your Personal Data or limit the processing of your Personal Data by via registered post or email to the address as set out below.

 

Astro GS Shop Sdn Bhd

c/o Personal Data Protection Officer

Astro Malaysia Group

Peti Surat 10148

50710 Kuala Lumpur.

Email address:  [email protected]

Telephone number (Gen Line): 03 9543 3838

 

(iii)  You may limit the processing of your Personal Data in the manner as follows:

In relation to any advertising and marketing activities which AGSSB may carry out in future, you may exercise your opt-out rights by requesting AGSSB by written notice (in accordance with the following paragraph) not to process your Personal Data for any of the following:

(a) advertising or marketing via phone any product or service of AGSSB or those of our related corporations and/or our business partners;

(b) sending to you via post any advertising or marketing material relating to any product or service of AGSSB or those of our related corporations and/or our business partners;

(c) sending to you via email or SMS any advertising or marketing material relating to any product or service of AGSSB or those of our related corporations and/or our business partners; or

(d) communicating to you by whatever means any advertising or marketing material of AGSSB or those of our related corporations and/or our business partners.

 

(H)  AMENDMENTS AND UPDATES ON PRIVACY NOTICE

(i)     As part of our efforts to ensure that we properly manage, protect and process your personal data, we may/will be reviewing our policies, procedures and processes from time to time.

(ii)    This Privacy Notice may be amended at any time from time to time. Any amendment to this Privacy Notice shall be published or posted on the Home Shopping Platform and/or communicated to you by such means as we deem fit. Your continued usage of any of our products and/or services or on the Home Shopping Platform shall be deemed to be your agreement to the said amendment of this Privacy Notice.

 

 (Version: V5. Aug2017)

*****


ASTRO GS SHOP SDN BHD - NOTIS PRIVASI

 

Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“Akta”) telah diperkenalkan oleh pihak Kerajaan Malaysia untuk mengawal selia pemprosesan Data Peribadi dalam transaksi komersil. Akta ini, yang tertakluk kepada semua syarikat dan firma yang diperbadankan di Malaysia, memerlukan kami untuk memaklumkan anda mengenai hak anda dari segi pemprosesan data peribadi anda yang sedang diproses (atau mengumpul Data Peribadi anda untuk diproses lanjut) dan juga untuk memaklumkan anda, di antara lain, bagi tujuan pemprosesan data. ASTRO GS SHOP SDN BHD (1081077-X) (“AGSSB” atau “Kami” dan beroperasi sebagai "Go Shop") komited untuk melindungi data peribadi anda. Notis Privasi ini menerangkan bagaimana AGSSB mengumpul dan memproses data peribadi anda mengikut Akta.

(A) PERSETUJUAN

 

(i)     Data peribadi anda dan maklumat lain yang mengenali anda sebagai individu (seperti nama, alamat pos, alamat e-mel dan nombor telefon) termasuk data peribadi yang sensitif seperti yang ditakrifkan dalam Akta (secara kolektif, "Data Peribadi") yang anda membekalkan atau dibekalkan kepada kami, untuk akses, penggunaan atau pembelian produk dan perkhidmatan yang dipaparkan, disenaraikan atau dijual di platform pembelian dari rumah kami [termasuk tanpa had, AGSSB saluran TV pembelian dari rumah di Astro, atas talian di laman web Go Shop di www.goshop.com.my, m.goshop.com.my (laman web mudah alih) dan/atau lain-lain aplikasi mudah alih/ aplikasi interface mudah alih/ aplikasi di media sosial (laman web mudah alih tersebut dan aplikasi mudah alih dengan secara kolektif dan / atau secara individu dirujuk sebagai "Tapak") dan perkhidmatan yang disediakan oleh AGSSB (secara kolektif dirujuk sebagai "Platform Pembelian Dari Rumah")] termasuk lain-lain maklumat tambahan yang dibekalkan oleh anda kemudiannya akan diproses dan digunakan oleh AGSSB.

(ii)      Untuk memproses dan menggunakan Data Peribadi anda, persetujuan anda diperlukan. Sekiranya anda tidak bersetuju dengan pemprosesan Data Peribadi anda, kami tidak dapat memproses Data Peribadi anda untuk mana-mana Tujuan yang ditakrifkan di sini dan/atau kami tidak akan dapat memproses penggunaan Platform Pembelian Dari Rumah anda dan/atau meluluskan permohonan anda sebagai pelanggan berdaftar dengan AGSSB. Bagaimanapun, sekiranya anda telah memberikan Data Peribadi kepada kami, anda akan dianggap telah memberikan persetujuan untuk membekalkan Data Peribadi anda kepada kami.

(iii)  Sekiranya sesalinan Notis Privasi ini telah dihantar kepada anda, dan sekiranya kami tidak mendapat maklumbalas daripada anda dalam masa tempoh empat belas (14) hari dari tarikh penghantaran Notis Privasi ini kepada anda, kami akan maklum bahawa anda telah meluluskan dan bersetuju dengan pengumpulan, pengendalian dan pemprosesan Data Peribadi anda selaras dengan kandungan Notis Privasi ini, termasuk untuk membolehkan kami menghubungi anda bagi tujuan memasarkan produk dan perkhidmatan kami. Walau bagaimanapun, anda boleh pada sebarang waktu memilih untuk mengehadkan atau menarik balik persetujuan anda terhadap pemprosesan Data Peribadi anda pada sebarang waktu dengan menghubungi pusat panggilan kami yang butiran hubungannya seperti yang dinyatakan di bawah.

(iv)  Tanpa mengehadkan keluasan yang disebut di atas, sekiranya anda membuat pembelian untuk dihantar kepada penerima pihak ketiga, anda bersetuju dengan kami mendedahkan data peribadi yang mengenali anda, kepada penerima pihak ketiga tersebut (seperti tetapi tidak terhad kepada nama anda). Selanjutnya, anda mengakui dan bersetuju bahawa penghantaran pembelian anda mungkin melibatkan pendedahan data peribadi tertentu yang mengenai anda yang terlibat di dalam penghantaran seperti nama dan butiran hubungan anda, yang boleh didedahkan di sampul bungkusan, pada sampul atau dokumen berkaitan penghantaran, mengikut mana yang berkenaan, yang boleh dilihat oleh pihak ketiga yang melihat bungkusan, sampul surat atau dokumen tersebut;

(v)   Persetujuan yang diberikan oleh anda menurut Notis Privasi ini adalah tambahan kepada dan tidak menggantikan sebarang persetujuan lain yang telah diberikan oleh anda kepada AGSSB berkaitan dengan pemprosesan Data Peribadi anda.

 

(B) NOTIS DAN PILIHAN

Data Peribadi anda boleh digunakan dan diproses oleh AGSSB bagi tujuan berikut (secara kolektif “Tujuan”)-:-

a)      mentabdir, memudahkan, mengakses dan memproses permohonan anda untuk membeli produk kami dan/atau perkhidmatan yang dipaparkan atau dijual atau disenaraikan di AGSSB Platform Pembelian Dari Rumah dan/atau rakan kongsi perniagaan kami (termasuk tanpa terhad pembekal, penjual, pedagang, secara kolektif "Rakan Kongsi Perniagaan") di Platform Pembelian Dari Rumah;

b)      mendaftarkan anda sebagai pelanggan AGSSB dan/atau untuk menangani, memproses dan/atau mentadbir akaun yang akan  dibukakan oleh anda  dengan kami untuk memudahkan transaksi atau aktiviti anda di Tapak atau Platform Pembelian Dari Rumah;

c)       memproses, mengakses dan/atau mendaftar (
di mana pendaftaran diperlukan) penggunaan anda di Platform Pembelian Dari Rumah;

d)      pemantauan, pemprosesan dan/atau menjejaki penggunaan anda di Tapak untuk memberi pengalaman yang lancarkepada anda, memudahkan atau mentadbir penggunaan anda di Tapak ini, dan/atau membantu kami dalam meningkatkan pengalaman anda dalam menggunakan Tapak ini;

e)      melaksanakan arahan anda atau memberi maklum balas kepada sebarang pertanyaan yang diberikan oleh (atau kononnya diberikan oleh) anda atau bagi pihak anda;

f)       berkomunikasi dengan anda, termasuk menjawab pertanyaan dan/atau permintaan untuk tujuan mentadbirkan dan/atau menguruskan penggunaan anda di Tapak atau Platform Pembelian Dari Rumah, akaun anda dengan kami atau sebarang transaksi yang dibuat oleh anda dengan kami. Anda mengakui dan bersetuju bahawa komunikasi sedemikian yang dibuat oleh kami boleh melalui surat-menyurat, dokumen atau notis kepada anda, yang mungkin melibatkan pendedahan data peribadi tertentu yang terlibat di dalam penghantaran sama serta pada penutup luaran sampul/pakej mel;

g)      memberikan perkhidmatan kepada anda sebagai pemegang akaun kami, sebagai pelanggan kami, atau apabila diminta oleh anda;

h)      berkongsi atau mendedahkan (mengikut budi bicara kami) cadangan, komen, maklum balas atau kandungan anda (termasuk audio, video dan sebagainya) (secara kolektif "Maklum Balas") yang anda membekalkan di Tapak atau Platform Pembelian Dari Rumah, dengan pengguna lain di Tapak atau Platform Pembelian Dari Rumah atau dengan orang awam. Ini termasuk pendedahan nama anda bersama-sama dengan Maklum Balas anda oleh kami. Jangan membekalkan Maklum Balas jika anda tidak mahu maklum balas tersebut didedahkan kepada orang awam. Sekiranya anda ingin memberikan komen atau Maklum Balas anda tanpa didedahkan kepada orang awam seperti yang tersebut di atas, sila hantar email kepada pegawai perkhidmatan pelanggan kami di alamat e-mel yang terdapat di Tapak dan ketatkan subjek e-mel anda dengan perkataan "Sulit";

i)        memproses permohonan anda, transaksi tempahan dan pembayaran, mentadbir, memudahkan, memproses dan/atau berurusan di dalam transaksi dan aktiviti yang dijalankan oleh anda pada atau melalui Platform Pembelian Dari Rumah, termasuk melaksanakan transaksi dan membekalkan produk dan/atau perkhidmatan kepada anda seperti diminta oleh anda atau dibeli dari Go Shop atau/dan Rakan Kongsi Perkongsian kami.

j)        membolehkan transaksi dan penghantaran produk dan/atau perkhidmatan kepada anda;

k)       penyiasatan dalaman, pematuhan, audit atau tujuan keselamatan termasuk, tanpa limitasi, pengesahan jenayah, pencegahan dan pendakwaan;

l)        tinjauan pemasaran dan analisa trend dan/atau pembangunan (termasuk tetapi tidak terhad kepada analisis data, kaji selidik dan/atau pensyarah) untuk meningkatkan perkhidmatan dan kemudahan kami supaya meningkatkan interaksi yang berterusan antara anda dengan kami berhubung dengan Platform Pembelian Dari Rumah atau Tapak, atau memperbaiki mana-mana produk atau perkhidmatan kami;

m)     memberikan maklumat mengenai produk dan perkhidmatan AGSSB kepada anda dan/atau Kumpulan Astro Malaysia dan/atau Rakan Kongsi Perniagaan kami.

n)      aktiviti perniagaan sah lain yang dijalankan oleh AGSSB;

o)      merancang dan melaksanakan sebarang transaksi atau cadangan korporat termasuk tanpa had pembelian, penjualan, pajakan, penggabungan atau penyatuan atau lain-lain pemerolehan, pelupusan atau pembiayaan sesuatu organisasi atau sebahagian daripada sesuatu organisasi atau mana-mana perniagaan atau aset sesuatu organisasi;

p)      melaksanakan dan mengekalkan sistem teknologi maklumat kami, termasuk untuk menyimpan dan memproses Data Peribadi di dalam pangkalan data komputer dan penghidang fail (‘server’) berlokasi di dalam dan di luar Malaysia;

q)      untuk menyokong dan/atau membantu operasi, pentadbiran, pembangunan atau penambahbaikan perniagaan AGSSB, termasuk yang terkandung di dalam mana-mana terma dan syarat yang berkenaan pada Platform Pembelian Dari Rumah;

r)       tujuan untuk menyimpan rekod dan menerbitkan statistik dan penyelidikan untuk keperluan pelaporan dalaman dan/atau undang-undang dan/atau keperluan rekod, AGSSB atau syarikat sekutu/yang berkaitannya;

s)       di mana AGSSB mempertimbangkan penggunaan atau pendedahan Data Peribadi adalah perlu untuk memelihara kepentingannya, termasuk memberikan maklumbalas terhadap sebarang tuntutan atau proses perundangan;

t)       bagi tujuan pematuhan kepada sebarang undang-undang, peraturan, perintah mahkamah atau perintah dari mana-mana badan kawalselia yang berkenaan di mana kami adalah tertakluk untuk mematuhi ;

u)      bagi tujuan lain yang menyokong/membantu dalam operasi, pentadbiran, pembangunan atau peningkatan periagaan AGSSB, termasuk yang terkandung di dalam terma dan syarat Platform Pembelian Dari Rumah;

v)       AGSSB, syarikat-syarikat kumpulan Astro atau tujuan pelaporan korporat yang berkaitan termasuk tetapi tidak terhad kepada pelaporan atas prestasi perniagaan AGSSB

w)      di mana berkaitan, bagi tujuan lain yang bersampingan dan/atau berkaitan dengan mana-mana perkara di atas.

 

(C) PENDEDAHAN DAN PEMINDAHAN

(i)   Pendedahan Data Peribadi -  Kami mungkin akan mendedahkan Data Peribadi anda kepada satu atau lebih pihak atau kelas berikut:

a)             Perbadanan berkaitan kami (termasuk kumpulan Astro Malaysia) dan Rakan Kongsi Perniagaan;

b)             Pemegang lesen, konsultan, penasihat, kontraktor dan pemberi perkhidmatan kami;

c)             Individu yang diberikan kuasa oleh anda;

d)             Sebarang pemegang serah hak atau penerima pindahan kepada perniagaan AGSSB; dan

e)            Pihak lain berkaitan di mana pendedahan adalah perlu dari segi undang-undang atau keperluan kawalselia atau berikutan perintah mahkamah,

walaupun individu berkenaan berada di dalam atau di luar Malaysia, untuk (1) sebarang Tujuan di atas; atau (2) sebarang tujuan lain di mana Data Peribadi anda didedahkan sewaktu pengumpulan, atau tujuan yang secara langsung berkait dengan tujuan tersebut.

 

(ii) Peruntukan Data Peribadi Pihak Ketiga - Sekiranya anda membekalkan AGSSB dengan Data Peribadi individu selain diri anda, anda mewakili dan memberi kebenaran kepada AGSSB dan anda mengesahkan bahawa:

(a) sebelum mendedahkan Data Peribadi berkenaan kepada kami, anda telah mendapatkan kebenaran daripada individu berkenaan di mana Data Peribadi telah didedahkan kepada kami untuk:

(i)      membenarkan anda mendedahkan Data Peribadi individu berkenaan kepada AGSSB untuk Tujuan; dan

(ii)     membenarkan AGSSB untuk mengumpul, menggunakan, mendedahkan dan/atau memproses Data Peribadi individu berkenaan untuk Tujuan, seperti dinyatakan di perenggan (A) di atas;

(b) sebarang Data Peribadi individu berkenaan yang didedahkan oleh anda kepada kami adalah tepat; dan

(c) anda dengan sah bertindak mewakili individu berkenaan dan anda berhak ke atas individu berkenaan untuk mengemukakan Data Peribadi mereka kepada AGSSB dan membenarkan AGSSB mengumpul, menggunakan, mendedahkan dan memproses Data Individu berkenaan untuk Tujuan yang dinyatakan di perenggan (A) di atas.

 

(iii) Pemindahan Data Peribadi - Data Peribadi anda boleh juga dipindahkan ke lokasi di luar Malaysia dan disimpan di dalam penghidang fail (‘server’) yang berlokasi di dalam atau di luar Malaysia, bagi sebarang Tujuan yang dinyatakan di dalam Notis Privasi ini.

 

(D) KESELAMATAN

Kami menghormati privasi anda dan mengambil serious akan kepercayaan yang diberikan anda kepada kami, dan kami mematuhi sepenuhnya garispanduan untuk melindungi keselamatan Data Peribadi anda. Kami menggunapakai polisi dan prosedur untuk memelihara keselamatan Data Peribadi yang telah dikumpul, untuk mengekalkan ketepatan data, untuk memastikan penggunaan Data Peribadi dan untuk menghalang akses atau pendedahan maklumat yang tidak dibenarkan.

 

(E) PENGEKALAN

AGSSB mengekalkan Data Peribadi anda dalam rekod perniagaan kami untuk suatu tempoh setelah anda tidak lagi menjadi pelanggan kami atau menggunakan mana-mana produk dan/atau perkhidmatan atau pengguna Platform Pembelian Dari Rumah sekiranya Data Peribadi tersebut diperlukan bagi Tujuan di mana Data Peribadi tersebut dikumpul atau untuk memenuhi keperluan undang-undang.

 

(F) INTERGRITI

Kami akan mengambil langkah yang sewajarnya untuk memastikan Data Peribadi anda adalah tepat dan lengkap, jika Data Peribadi anda mungkin digunakan oleh AGSSB untuk membuat keputusan yang mempengaruhi anda, atau didedahkan kepada organisasi lain. Walau bagaimanapun, anda juga harus mengemaskini sebarang perubahan dalam Data Peribadi anda di mana anda telah membekalkan kepada kami pada mulanya. Kami tidak akan bertanggungjawab kerana bergantung pada Data Peribadi yang tidak tepat atau tidak lengkap yang timbul daripada atas tidak kemaskini oleh anda tentang sebarang perubahan dalam Data Peribadi anda di mana anda telah membekalkan kepada kami pada mulanya.

 

(G) AKSES, PEMBETULAN, PERTANYAAN DAN ADUAN

(i)   Sepertimana tersebut di dalam Akta, anda mempunyai hak untuk mendapatkan akses dan membuat pembetulan kepada Data Peribadi yang dipegang oleh kami mengenai anda. Secara am dan tertakluk kepada pengecualian tertentu, anda boleh mengakses Data Peribadi anda, termasuk salinan, yang mana kami boleh mengenakan bayaran yang tertentu untuk tujuan tersebut.

 

(ii)  Anda boleh pada sebarang waktu membuat pertanyaan, aduan dan memohon untuk akses, atau membuat pembetulan kepada, Data Peribadi anda atau menghadkan pemprosesan Data Peribadi anda melalui pos berdaftar atau e-mel kepada alamat berikut:

 

Astro GS Shop Sdn Bhd

u/p: Personal Data Protection Officer

Astro Malaysia Group

Peti Surat 10148

50710 Kuala Lumpur.

Alamat e-mel:  [email protected]

Nomber Telefon (Talian Umum): 03 9543 3838

 

(iii)  Anda boleh menghadkan pemprosesan Data Peribadi anda seperti berikut. Di mana berkaitan sebarang aktiviti pemasaran dan pengiklanan yang dijalankan oleh AGSSB pada masa hadapan, anda boleh membuat permohonan untuk dikeluarkan kepada AGSSB melalui notis bertulis (berikutan perenggan berikut) untuk tidak memproses Data Peribadi anda bagi sebarang perkara berikut:

(a)     pengiklanan atau pemasaran melalui telefon produk atau perkhidmatan AGSSB atau rakan kongsi perniagaan dan/atau perbadanan berkaitan;

(b)     menghantar kepada anda melalui pos atau e-mel bahan pemasaran atau pengiklanan berkaitan sebarang produk atau perkhidmatan AGSSB atau rakan Kongsi perniagaan dan/atau perbadanan berkaitan;

(c)     menghantar kepada anda melalui e-mel atau SMS sebarang bahan pemasaran atau pengiklanan berkaitan produk atau perkhidmatan AGSSB atau rakan kongsi perniagaan dan/atau perbadanan berkaitan; atau

(d)     berkomunikasi kepada anda produk atau perkhidmatan AGSSB atau rakan kongsi perniagaan kami melalui mana-mana saluran pemasaran atau pengiklanan atau yang mana berkaitan dengan rakan kongsi perniagaan dan/atau perbadanan berkaitan.

 

PINDAAN DAN KEMASKINI ATAS NOTIS PRIVASI

(i)   Sebagai sebahagian daripada usaha kami untuk memastikan bahawa kami menguruskan, melindungi dan memproses data peribadi anda dengan betul, kami mungkin/akan mengkaji semula dasar, prosedur dan proses kami dari masa ke semasa.

 

(ii)  Notis Privasi ini boleh dipinda dari masa ke semasa. Sebarang pindaan kepada Notis Privasi ini akan disiarkan atau diterbitkan di Platform Pembelian Dari Rumah dan/atau disampaikan kepada anda melalui saluran yang ditentukan kami. Penggunaan berterusan produk dan/atau perkhidmatan Platform Pembelian Dari Rumah oleh anda akan ditafsirkan sebagai persetujuan anda kepada pemindaan Notis Privasi yang tersebut di atas.

 

 (Versi: V5.Aug2017)

 

*****

CLOSE
1 item added to wish list
Go to wishlist Keep shopping
Cart
(0)
Wish
(0)
Viewed
(0)
PREV NEXT
TOP
171214 Up to 29% OFF 52x180